Çalışma Alanlarımız

Geniş Çalışma Alanı

Türkiye’nin ve dünyanın gelişen teknolojiyle birlikte hukuki anlamda önemli talep ve ihtiyaç doğmuştur. Bilgi Hukuk Bürosu bu anlamda birçok konuda geniş atılımlar yaparak müvekkillerine gelişmiş çözümler üretmektedir.

Gayrimenkul Hukuku

Gayrimenkul hukuku, arazi ve binalara sahip olan, bunları satan veya kiralayan kişilerin hak ve sorumluluklarını düzenleyen hukuk bütünüdür.

İş Hukuku

İş hukuku, işverenlerin çalışanlarına nasıl davranması gerektiğini, çalışanların hangi haklara sahip olduğu gibi alanlar hakkında çalışma yapılan hukuk hizmetidir.

Vatandaşlık Hukuku

Vatandaşlık hukuku, kimin vatandaş olduğunu ve vatandaşlığın hak ve sorumluluklarının neler olduğunu belirleyen hukuk bütünüdür.

Bilişim Hukuku

Bilişim hukuku, birçok farklı hukuk disiplinini kapsayan geniş bir terimdir. Bilgi teknolojisinin iş, hükümet ve diğer alanlarda kullanımını yöneten yasa organıdır.

Aile Hukuku

Aile hukuku, evlilik, boşanma, çocukların velayeti ve aile ilişkileri ile ilgili diğer konuları ele alan hukuk dalıdır.

Miras Hukuku

Miras hukuku, bireyin mülkünün, ölümden sonra dağıtılmasına izin veren yasal ilkedir. Bu alan kişinin mal varlığının ölümünden sonra nasıl dağıtılacağını belirler.

Ticaret Hukuku

Ticaret hukuku, sözleşmeler, satışlar, şirketler ve fikri mülkiyet gibi konuları içeren ticaret ve ticareti düzenleyen hukuk dalıdır.

İdare Hukuku

İdare hukuku, idarenin işlem ve eylemlerinin sınırlarını belirler. İdarenin bu sınırların dışına çıkması ya da yasaların öngörmediği bir şekilde davranması halinde kişilere karşı olan sorumluluk ve yaptırımları düzenler.

İcra ve İflas Hukuku

İflas ve İflas Yasası, iflas davalarının ve iflas davalarının idaresi ile teminatlı ve teminatsız borçların icrasını düzenleyen hükümler içermektedir.

Vergi Hukuku

Vergi hukuku, devlet vergilendirmesinin yasal gereklilikleriyle ilgilenen bir hukuk alt kümesidir.

Sözleşmeler ve Borçlar Hukuku

Sözleşmeler ve borçlar hukuku, iki veya daha fazla taraf arasındaki anlaşmaları düzenler. Bir tarafın diğerine ne kadar yükümlülüğü olduğunu ve bir taraf bir yükümlülüğü ihlal ettiğinde ne olacağını belirler.

Tüketici Hukuku

Tüketici hukuku, tüketicilerin haklarını korur ve ticari uygulamaları düzenler. Tüketici, mal veya hizmetleri satın alan, kiralayan veya kullanan kişidir.